Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lecsós tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg lapocka
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • só
  • bors
  • olaj
  • 2 üveg lecsó
  • 30 dkg tejföl

Elkészítése

Az olajon lepirítjuk a csíkokra vágott lapockát, majd kiszedjük az olajból és félretesszük.

Az olajat kicsit pótoljuk és megdinszteljük rajta a felkockázott hagymát. Mikor lepirult, félrehúzzuk a lángról és hozzákeverjük a fűszerpaprikát.

Ekkor visszatesszük a húst is, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a lecsót.

Visszarakjuk a lángra és elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Mikor a hús megpuhult, hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt. Újra felforraljuk és már kész is.

Főtt tésztával, főtt krumplival, nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lecsos-tokany/