Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Legényfogó búbos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb (bármilyen más szelet hús jó hozzá)

Töltelék

  • 4 fej gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db zsemle
  • kevés tej
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db tojás
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A combot felszeleteljük, kiklopfoljuk, és mindkét oldalát besózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon elősütjük pár percig mindkét oldalát. Ha mind kisült, akkor egy tepsibe tesszük egymás mellé őket.

A töltelékhez a szalonnát, a gombát és a vöröshagymát apró darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe tesszük őket és összesütjük. A zsemléket előre beáztatjuk egy kevés tejbe, majd amikor a gombás keverék összesült, kinyomkodjuk és hozzáadjuk a gombához. Levesszük a tűzről és hagyjuk, hogy langyosra hűljön, hogy ne rántsa össze a tojásokat, ha belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezt a tölteléket ráhalmozzuk a húsokra, kevés vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarjuk. 180-200 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal. Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Köretként kukoricás rizst, majonézes kukoricát és sült krumplit kínálhatunk, de bármi más is jó hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/legenyfogo-bubos-hus/