Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Legyező karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,3 kg karaj (csont nélkül)
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika

A töltelékhez

  • 40 dkg darált hús
  • ízlés só
  • bors bors
  • csipet kömény (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma (zúzott)

A tetejére

  • 10 dkg sajt

Elkészítése

A karajt 1 centiméterenként bevagdossuk az aljáig, de ne vágjuk át! Bőven sózzuk, borsozzuk és piros paprikával megszórjuk kívül-belül.

A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, kedvünk és ízlésünk szerint fűszerezzük, majd a karaj vájatait kitöltjük vele. Zsineggel átkötözzük, hogy szét ne nyíljon sütés közben.

Sütőzacskóba tesszük, majd a hozzátartozó zárral becsatoljuk. A zárás alatt egy pár helyen megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

210 fokra melegített sütőben 70 percig sütjük. Ezután a zacskót szétvágjuk és a húst kivesszük belőle. Visszatesszük a tepsibe, majd megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokra állítjuk a hőfokot és kb 10-12 percig sütjük, hogy a sajt színe szép legyen.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/legyezo-karaj-2/