Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsefőzelék petrezselymes fasírttal! recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg lencse
  • 2 darab babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés ecet (vagy citromlé)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • só
  • bors

A fasírthoz

  • 30 dkg darált hús
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • só
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 3 dl olaj (a sütéshez)

Elkészítése

A lencsét megmossuk és kb 2 órára beáztatjuk, ezután feltesszük annyi vízben főni, hogy bőven ellepje. Közben sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a babérlevelet és az aprított vöröshagymát.

Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a lencse, addig elkészítjük a fasírtot.

Egy tálba tesszük a húst és sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a felaprított petrezselyemzöldet, a préselt fokhagymát és a beáztatott, majd kinyomkodott kenyeret és az egészet jól összedolgozzuk.

Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk a masszából.

Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy az olajat felszívja.

A megfőtt lencsét berántjuk. Az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet és világosbarnára pirítjuk a rántást. Levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük kevés hideg vízzel és a forrásban lévő lencsére öntjük. Jól elkeverjük és összeforraljuk.

Ízesítjük mustárral és pár csepp ecettel vagy citromlével.

A kész lencsét a fasírttal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lencsefozelek-petrezselymes-fasirttal/