Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lila hagymás, burgonya ágyon sült füstölt csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes füstölt hátsó csülök
  • 1 közepes fej fehér, édes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávéskanál ecet
  • őrölt kömény
  • olaj
  • só
  • víz
  • 2 közepes fej lila hagyma
  • 1,5 kg burgonya


Elkészítése:

A kiolajozott cserépedénybe beletesszük a meghámozott egész burgonyákat, majd enyhén megsózzuk. Erre a felkarikázott lila hagymát tesszük, majd rápakoljuk a felszeletelt füstölt csülköt és kb 1 dl vizet öntünk alá.

A cserépedényre rátesszük a tetejét és éppen langyos sütőbe tesszük. Kb 1 óra párolás-sütés után levesszük a cserépedény fedelét és további egy óra alatt készre sütjük.

A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Kevés olajt öntünk rá, majd egy kevés sóval megszórjuk. Mikor az edényben a káposzta kezd fonnyadni hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet.

A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lila-hagymas-burgonya-agyon-sult-fustolt-csulok/