Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg tarja vagy lapocka 2 közepes fej vöröshagyma 2 zöldpaprika 2 paradicsom 1 mk őrölt bors 1 ek pirospaprika 3 ek púpos zsír szükség szerint finomliszt ízlés szerint só Elkészítése: A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük. A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk. A zsart felolvasztjuk egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
adamsandorarpad
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja vagy lapocka
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 mk őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 ek púpos zsír
  • szükség szerint finomliszt
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A húst kb ujjnyi vastagra szeleteljük.

A hagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. A paprikát és paradicsomot is feldaraboljuk.

A zsart felolvasztjuk egy edényben. Egy tányérba lisztet szórunk, hozzáadjuk a paprikát és jól elkeverjük. A húsokat megfrogatjuk a paprikás lisztben, majd megsütjük aranybarnára mindkét oldalát zsírban. A kész húsokat papírtörlőre szedve félretesszük.

A magmaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, majd gozzáadjuk a paprikát és paradicsomot és fadő alatt pároljuk. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összekeverjük.

A húsokat a lecsóra visszatesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellapi, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell, akkor még öntünk rá vizet.

A kész húst és lecsót tarhonyával, tésztával vagy rizzsel is tálalhatjuk.

[box style=”info”]Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is