Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Lőrinci resztelt vagy pirított máj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj 1 ek pirospaprika őrölt 1 kk fekete bors őrölt 1 ek majoránna 5-6 gerezd fokhagyma 1 liter tej 5 ek zsír Elkészítése: A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom. A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára. Másnap készítem el a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
adamsandorarpad
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj
  • 1 ek pirospaprika őrölt
  • 1 kk fekete bors őrölt
  • 1 ek majoránna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 liter tej
  • 5 ek zsír


Elkészítése:

A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom.

A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára.

Másnap készítem el a resztelt májat.

A felforrósított zsírba rakom a leszűrt máj csíkokat, és addig pirítom míg a próba vágáskor nem véres a felület, kb. 3-6 perc.

Keverés közben a fűszereket rászórom, utolsónak a pirospaprikát, nehogy megkeseredjen.

Sózni tálaláskor szoktam ízlés szerint. Sós vízbe főtt petrezselymes krumplival, vagy rosebnivel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is