Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lyoni sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 db kockacukor
  • só
  • köménymag
  • ecet

Elkészítése

A megforrósított olajban a kockacukorral együtt megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a karikákra vágott zöldséget beledobjuk, és tovább sütjük. Amikor már szép színt kapott, a kicsontozott, besózott húst megforgatjuk benne, egy evőkanál ecettel meglocsoljuk, köménnyel meghintjük, és a bort ráöntjük. Lefedve puhára pároljuk, majd rövid lére sütjük. Tálaláskor a mártást a felszeletelt húsra szűrjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/lyoni-serteskaraj/