Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magvas rántott szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 közepes szelet karaj
  • 1 csésze liszt (2 dl)
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa (2dl)
  • 1 marék napraforgó mag
  • 1-2 ek szezámmag
  • 3-4 dl olaj a sütéshez


Elkészítése:

A megtisztított húst vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval.

Három tálat készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat egy kicsit felverjük, a harmadikba a zsemlemorzsát hintjük.

Egy magasabb falú tálkában olajat forrósítunk.

A húsokat először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, kicsit lecsepegtetjük.

A morzsára szórunk egy kevés szezámmagot és napraforgó magot majd belerakjuk a húst.

Megfordítjuk és meghintjük a magvakkal. Ezt minden hússal így készítjük, így a magvak jobban megtapadnak rajta, mintha csak a morzsába szórnánk.

Ha már jó forró az olaj, akkor közepestől kicsit mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük mindkét oldalukat.

Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

[box style=”info”]Minden nap megkérdezem a családot, hogy mit szeretnének, hogy készítsek ebédre. Ma az volt a válasz, hogy olyan

rántott húst, amin magvak vannak, főleg napraforgó mag. Rajtam nem múlt a dolog. Hasábburgonyát és ecetes kerti salátát kínáltam hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/magvas-rantott-szelet/