Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A magyaros sertés szűzérme baconbe göngyölve igazi ünnepi fogás, amely egyszerre omlós és füstös ízvilágot kínál. A szalonna és a zöldségek együtt zamatos alapot adnak a húsnak, miközben a pikáns Erős Pista karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. Tökéletes választás, ha különleges, mégis házias ebédet vagy vacsorát szeretnénk készíteni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd minden darabot betekerünk a szeletelt baconbe. Egy kevés olajon körbepirítjuk a göngyölt húsokat, majd kiszedjük őket a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékba tesszük a felkockázott füstölt szalonnát, és lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a kockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, végül elkeverjük benne az Erős Pistát.

Amikor a zöldségek megfonnyadtak, visszatesszük a baconbe göngyölt húsokat, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és olajban ropogósra sütjük.

A húsokat a zöldséges alapra helyezve, a sült burgonyával tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, a köretet készíthetjük tört krumpliból vagy rizsből is. Az étel pikánsságát a csípős paprika mennyiségével könnyedén szabályozhatjuk, vagy akár friss petrezselyemmel is feldobhatjuk a tálalást.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is