Elkészítése
A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd minden darabot betekerünk a szeletelt baconbe. Egy kevés olajon körbepirítjuk a göngyölt húsokat, majd kiszedjük őket a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékba tesszük a felkockázott füstölt szalonnát, és lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a kockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, végül elkeverjük benne az Erős Pistát.
Amikor a zöldségek megfonnyadtak, visszatesszük a baconbe göngyölt húsokat, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és olajban ropogósra sütjük.
A húsokat a zöldséges alapra helyezve, a sült burgonyával tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk változatosságot, a köretet készíthetjük tört krumpliból vagy rizsből is. Az étel pikánsságát a csípős paprika mennyiségével könnyedén szabályozhatjuk, vagy akár friss petrezselyemmel is feldobhatjuk a tálalást.
