Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros sertés szűzérme bacon szalonnába göngyölve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertés szűzérme
  • 250 g szeletelt bacon
  • só
  • bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 darab paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál Erős Pista

Elkészítése

A szűzérmét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd minden darabot betekerünk a szeletelt baconbe. Egy kevés olajon körbepirítjuk a göngyölt húsokat, majd kiszedjük őket a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékba tesszük a felkockázott füstölt szalonnát, és lepirítjuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a kockázott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, végül elkeverjük benne az Erős Pistát.

Amikor a zöldségek megfonnyadtak, visszatesszük a baconbe göngyölt húsokat, és pár percig együtt pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és olajban ropogósra sütjük.

A húsokat a zöldséges alapra helyezve, a sült burgonyával tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk változatosságot, a köretet készíthetjük tört krumpliból vagy rizsből is. Az étel pikánsságát a csípős paprika mennyiségével könnyedén szabályozhatjuk, vagy akár friss petrezselyemmel is feldobhatjuk a tálalást.

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyaros-sertes-szuzerme-bacon-szalonnaba-gongyolve/