Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros sertéscomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa (főtt )
  • 1 db petrezselyemgyökér (főtt )
  • 2 db főtt tojás
  • 2 db savanyú uborka
  • bacon
  • fűszerek (ízlés szerint)
Magyaros sertéscomb

Elkészítése

A sertéscombot ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A közepébe akkora vágást készítünk, hogy az előre elkészített zöldségféléket szépen egymás után bele tudjuk helyezni. Miután mindent beleraktunk, óvatosan köré helyezzük a szalonnaszeleteket, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át teljesen a húst. A nyílást hústűvel bezárjuk.

Előre beáztatott cseréptálban pároljuk, vagy ha nincs cseréptál, akkor egy sima tepsiben, illetve sütőzacskóban is készíthetjük. Ha a hús megpuhult, pirosra sütjük. Sütés közben a keletkezett húslével locsolgatjuk, hogy ne száradjon ki. Ha igazán ínyencek vagyunk, száraz vörösborral is locsolhatjuk.

Burgonyagombóccal tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyaros-sertescomb/