Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros szűzérmék batáta hasábbal, salátával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab közepes méretű batáta
  • 10 dkg vegyes zöld saláta
  • 1 kávéskanál krémes balzsamecet
  • 1 dl olaj
  • 6 szelet sertés szűzérme
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék

Elkészítése

A sütést megelőző este az olívaolajat összekeverjük pár csepp citromlével és a fűszerkeverékkel, majd mindkét oldalon bekenjük a hússzeleteket.

Következő nap felhevítjük a vajat, mindkét oldalon elősütjük a hússzeleteket és melegen tartjuk.

A batátát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőn felitatjuk róla a felesleges olajat és picit megsózzuk.

Tálaláskor hengert formázunk a batátakockákból, ráteszünk egy marék salátát, meglocsoljuk balzsamecettel és a hússzeletekkel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyaros-szuzermek-batata-hasabbalsalataval/