Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Magyaros tepsis csülök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli csülök (ez most 3 szép darab) 2 ek zsír 2 kk só 1 kk őrölt bors 3 gerezd fokhagyma 1 tk házi darált paprika 1 tk őrölt pirospaprika 1 dl olaj Elkészítése: A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.08.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg csont nélküli csülök (ez most 3 szép darab)
  • 2 ek zsír
  • 2 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk házi darált paprika
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 dl olaj


Elkészítése:

A csülköket alaposan megtisztítjuk, és kicsit lecsöpögtetjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk zsírral. Az olajat egy tálkába öntjük és belezúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és jól összekeverjük.

Megforgatjuk benne a csülök darabokat és a tepsibe fektetjük. A megmaradt fűszeres olajat a húsra öntjük. Kb. 1-2 órát hagyjuk pihenni.

Előmelegítjük a sütőt, a húsok mellé öntünk 1 dl vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon hőlégkeveréssel kb. 90 percet puhítjuk. Ha kellőképpen puha a hús, akkor a fóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk a hőfokot 200 fokra csökkenteni, nehogy a paprika megégjen. Közben 1-2 alkalommal meglocsolgatjuk a fűszeres szaftjával a csülköket.

[box style=”info”]Sikerült szép, húsos csont nélküli csülköt vásárolni. Egy kis magyaros fűszerkeveréket készítettem hozzá. A köret pedig sós vízben főtt krumpli lett, amit a hús szaftjával törtem meg. Egy kis házi készítésű savanyú káposzta volt a pont az i-re. Nem egy diétás étel, de nagyon finom…[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is