Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg szeletelt karaj (kb)
  • sertés fűszer

Töltelék

  • 4 db natúr háromszög medvesajt
  • 10 dkg kolbász
  • 1 db csípős paprika
  • 1 fej lilahagyma

Panírozáshoz

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez

  • bő zsiradék

Elkészítése

A hússzeletek inas részét kissé beirdaljuk. A húsokat vékonyra kiklopfoljuk.

A töltelékhez a sajtot villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt, hagymát és a paprikát. Alaposan összekeverjük az egészet.

A hússzeletek egyik oldalát alaposan beszórjuk a sertés fűszerrel, majd kb 1 evőkanálnyi tölteléket eloszlaunk rajta és feltekerjük a húst.

Mi a könnyebb panírozás és sütés érdekében kb félig megfagyasztottunk a húst sütés előtt. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor használjunk fogvájót vagy hústűt a rögzítéshez.

A szokásos módon bepanírozzuk a tekercseket: liszt, sós-felvert tojás és zsemlemorzsa.

Egy kisebb edényben bő zsiradékot hevítünk, majd beletesszük a tekercseket és közepes hőfokon aranybarnára sütjük a húsok mindkét oldalát.

Mi hagymás tört burgonyával és csalamádéval tálaltuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyaros-toltott-karaj/