Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros töltött sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
  • 4 db natúr medvesajt
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 db lila hagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • kb. 5 dl olaj


Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük.

A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük.

Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval.

Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket.

Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyaros-toltott-serteskaraj/