Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaróvári sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 20 dkg gomba
  • 8 vékony szelet gépsonka
  • 8 vékony szelet edámi sajt
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd forró olajban ropogós pirosra sütjük. Közben a vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a sózott, borsozott, apróra vágott gombát, és addig pároljuk, amíg a saját levét teljesen el nem főtte.

A megsült hússzeleteket tűzálló tálra helyezzük, egymás mellé fektetve. Mindegyiket megkenjük a gombás töltelékkel, majd ráteszünk egy-egy szelet sonkát, és arra egy vékony szelet sajtot. Az egészet sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a tetejére.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/magyarovari-sertesborda/