Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májas-gombás sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéshús
  • 30 dkg csirkemáj
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • őrölt kömény
  • kurkuma
  • majoránna ízlés szerint
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. Kevés zsoradékkal kikent tepsibe vagy jénaiba teszem a húsokat és fóliával lefedve megsütöm 180-190 fokon. Fólia nlkül kissé pirítom, de figyelni kell, hogy ne száradjon ki!

Közben a megmosott és jól leitatott májat kockára vágom és kevés zsiradékon megsütöm, majd kiszedem és a visszamardt zsiradékban az apróra vágott hagymát is megpárolom, pirítom. Hozzáadom a borsót és a gombát, majd fűszerezem. Készre párolom és hozzáadom a májat is. Összepárolom az egészet.

A kész húsra halmozva, sült krumplival tálalom.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/majas-gombas-sertesszelet/