Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A karajt sós vízben, egy egész fej vöröshagymával feltesszük főni. Közben elkészítjük a tölteléket. A gombát és az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az áztatott zsemléket összekeverjük a párolt gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a májkrémmel és a fűszerekkel (só, bors, majoránna), amíg lágy masszát kapunk. Amikor a hús […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.03.20.

Hozzávalók

Töltelék hozzávalói

A hús tetejére

Elkészítése

A karajt sós vízben, egy egész fej vöröshagymával feltesszük főni. Közben elkészítjük a tölteléket.

A gombát és az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az áztatott zsemléket összekeverjük a párolt gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a májkrémmel és a fűszerekkel (só, bors, majoránna), amíg lágy masszát kapunk.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük a vízből, és szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre teszünk a májas keverékből, majd egy másik szelettel befedjük. Az így kialakított „szendvicseket” hústűvel összetűzzük, és egy sütőedénybe helyezzük. Az edény aljára kevés olajat és 1 dl vizet öntünk.

A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, majd a hús tetejére öntjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Az edényt lefedve, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután a fedőt vagy a fóliát eltávolítjuk, és a sajtot szép aranybarnára pirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is