Elkészítése
A karajt sós vízben, egy egész fej vöröshagymával feltesszük főni. Közben elkészítjük a tölteléket.
A gombát és az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az áztatott zsemléket összekeverjük a párolt gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a májkrémmel és a fűszerekkel (só, bors, majoránna), amíg lágy masszát kapunk.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük a vízből, és szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre teszünk a májas keverékből, majd egy másik szelettel befedjük. Az így kialakított „szendvicseket” hústűvel összetűzzük, és egy sütőedénybe helyezzük. Az edény aljára kevés olajat és 1 dl vizet öntünk.
A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, majd a hús tetejére öntjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Az edényt lefedve, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután a fedőt vagy a fóliát eltávolítjuk, és a sajtot szép aranybarnára pirítjuk.

