Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Májas karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só

Töltelék hozzávalói

  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 fej gomba
  • 2-3 dl tej
  • petrezselyemzöld
  • 2 doboz májkrém
  • 0,5 dl olaj
  • só
  • bors
  • majoránna

A hús tetejére

  • 4 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A karajt sós vízben, egy egész fej vöröshagymával feltesszük főni. Közben elkészítjük a tölteléket.

A gombát és az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk. A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk. Az áztatott zsemléket összekeverjük a párolt gombával, az apróra vágott petrezselyemmel, a májkrémmel és a fűszerekkel (só, bors, majoránna), amíg lágy masszát kapunk.

Amikor a hús megpuhult, kivesszük a vízből, és szeletekre vágjuk. Minden hússzeletre teszünk a májas keverékből, majd egy másik szelettel befedjük. Az így kialakított „szendvicseket” hústűvel összetűzzük, és egy sütőedénybe helyezzük. Az edény aljára kevés olajat és 1 dl vizet öntünk.

A tejfölt összekeverjük a tojássárgájával, majd a hús tetejére öntjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Az edényt lefedve, előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután a fedőt vagy a fóliát eltávolítjuk, és a sajtot szép aranybarnára pirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/majas-karaj/