Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Malac sült recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagy szelet bőrös malaccomb
  • 1 csomag magyaros fűszerkeverék
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • krumpli

Elkészítése

A malaccombot előző este alaposan beszórjuk a magyaros fűszerkeverékkel. Egy kevés olajat öntünk rá, majd lefedve a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól átjárják.

Másnap az előkészített húst olajjal kikent tepsibe helyezzük, és megtűzdeljük fokhagymagerezdekkel. A tetejére karikára vágott hagymát, paprikát és paradicsomot teszünk. A tepsit alufóliával lefedjük, és a húst előmelegített sütőben puhára sütjük.

Ha a tepsi elég nagy, a krumplit a hús mellett is megsüthetjük. Amennyiben külön sütjük, a kész hús zsírját felhasználva aranybarnára sütjük a krumplit. A szaftos hús és a sült krumpli együtt tálalva mennyei párosítás.

https://receptneked.wps.hu/sertes/malac-sult/