Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem) 2 fej fokhagyma 3 babérlevél 1 tk só 1 kk őrölt bors Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint. Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2016.02.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem)
  • 2 fej fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 tk só
  • 1 kk őrölt bors


Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint.

Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be őket, helyezzük köré a babérleveleket és a fokhagymát egészben (héjastól) kettévágva. Öntsünk alá fél dl vizet. A tepsit fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe. Süssük 1 órát, majd fordítsuk meg a húsokat, és lefedve további fél órát süssük. Ezután vegyük le róla a fóliát és kb. 15-20 percet pirítsuk. Ennyi idő alatt a bőre kissé megpirul, de puha és omlós marad.

[box style=”info”]Amikor elkészült a sült malac, az alufóliával ne zárjuk vissza a tepsi tetejét, így a keletkezett fűszeres szaftot beszívják a húsdarabok, ettől még ízletesebb lesz a malacsült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is