Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Malacsült zsályás rebarbarával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Malacsülthöz

  • 1,5 kg karaj
  • 1 csomag mustáros karaj fűszerkeverék
  • 2 dl fehérbor
  • 3 evőkanál sertészsír (kb)
  • só (ízlés szerint)

Zsályás rebarbarához

  • 50 dkg rebarbara
  • 4 evőkanál méz
  • 1 marék zsályalevél
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 4 evőkanál víz

Elkészítése

A húst alaposan dörzsöljük be sóval és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják (én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent).

Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst és takarjuk le alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hőfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra (én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra).

Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.

Ezután a serpenyőben lévő pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé sűrítsük be, majd tálalásig szintén tartsuk melegen.

A rebarbara szár két végét vágjuk le, majd húzzuk le a külső, vékony héját. Ezután vágjuk fel kb 1,5 cm-es darabokra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a mézet, majd keverjük hozzá a feldarabolt rebarbarát, adjuk hozzá a zsályaleveleket, a citromlevet és a vizet, majd pár perc alatt pároljuk készre (közben óvatosan keverjük meg, de arra vigyázzunk, nehogy szétfőjön).

Ameddig a hús sül és a rebarbara készül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én krumplipürét készítettem, mely nagyon jól illett a húshoz és a rebarbarához.

https://receptneked.wps.hu/sertes/malacsult-zsalyas-rebarbaraval/