Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marinált dagadó sós-kapros burgonyával, juharszirupos sütőtökkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Marinádhoz

  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 db sertésdagadó

Burgonya köret

  • 6 db burgonya
  • só ízlés szerint
  • kaporízlés szerint
  • olaj

Juharszirupos sütőtökhöz

  • 1 db sütőtök
  • csipet só
  • 2 evőkanál juharszirup

Elkészítése

A marinád hozzávalóit elkeverjük, majd a húst beletesszük és letakarva kb 20 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a burgonyát. Meghámozzuk, felkarikázunk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk az olajjal, majd jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A húst a burgonyára tesszük, előmelegített sütőben 190 fokon együtt sütjük kb 40 percig lefedve. Sütés közben időnként megkenjük a visszamaradt páccal.

Az utolsó 20 percben levesszük a fóliát és anélkül pirítjuk.

A tököt feldaraboljuk, sózzuk és meglocsoljuk a juharsziruppal, majd készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/marinalt-dagado-sos-kapros-burgonyaval-juharszirupos-sutotokkel/