Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Mátrai borzas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Mátrai borzas egy különleges magyar húsétel, amelyet burgonyás bundában sütünk aranybarnára. A tejföl és a reszelt sajt koronázza meg, így igazán tartalmas fogás lesz belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bozsoilona
Beküldte: 2017.11.22.

Hozzávalók:

Tetejére

Elkészítése

Előkészítés:

A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.

Bunda

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A krumpli levét kinyomkodjuk, megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a masszához a szükséges mennyiségű (1-2 evőkanál) lisztet adjuk.

Panírozás és sütés:

A hússzeleteket először lisztbe mártjuk, majd minden oldalukat alaposan beborítjuk a burgonyás masszával. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

Tálalás

A még forró húsokat tejföllel megkenjük, majd reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Tipp:

A mátrai borzas mellé jól illik friss saláta vagy savanyúság. A krumplibundát ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt fokhagymával, így még karakteresebb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is