Elkészítése
Előkészítés:
A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.
Bunda
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A krumpli levét kinyomkodjuk, megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a masszához a szükséges mennyiségű (1-2 evőkanál) lisztet adjuk.
Panírozás és sütés:
A hússzeleteket először lisztbe mártjuk, majd minden oldalukat alaposan beborítjuk a burgonyás masszával. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.
Tálalás
A még forró húsokat tejföllel megkenjük, majd reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Tipp:
A mátrai borzas mellé jól illik friss saláta vagy savanyúság. A krumplibundát ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt fokhagymával, így még karakteresebb ízt kap.

