Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mátrai borzas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj (csont nélküli )
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 50 dkg krumpli
  • olaj
  • só
  • bors

Tetejére

  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése

Előkészítés:

A karajszeleteket alaposan kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.

Bunda

A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd fél órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A krumpli levét kinyomkodjuk, megsózzuk, hozzákeverjük a tojást és a masszához a szükséges mennyiségű (1-2 evőkanál) lisztet adjuk.

Panírozás és sütés:

A hússzeleteket először lisztbe mártjuk, majd minden oldalukat alaposan beborítjuk a burgonyás masszával. Forró olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük.

Tálalás

A még forró húsokat tejföllel megkenjük, majd reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Tipp:

A mátrai borzas mellé jól illik friss saláta vagy savanyúság. A krumplibundát ízesíthetjük apróra vágott petrezselyemmel vagy reszelt fokhagymával, így még karakteresebb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/sertes/matrai-borzas/