Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mátrai borzaska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • személyenként 1 nagyobb szelet karaj
  • 30 dkg liszt
  • 2 kg krumpli
  • só
  • bors
  • tejföl
  • fokhagyma
  • 2 tojás
  • tej

Elkészítés:

A karajt előkészítem, jó nagyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A lisztből félre teszek 2-3 evőkanálnyit, a többit kikeverem a tojásokkal és annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyékony masszát kapjak. Sózom, borsozom és belereszelek 1 gerezd fokhagymát. 2-3 szem krumplit meghámozok és a nokedli szaggatón lereszelek, mehet bele a tésztába. Jól elkeverem, a hússzeletet megforgatom a lisztben a masszában és bő, forró olajban lassú tűzön szép barnára sütöm.

A maradék krumplit hámozás után szintén bő, forró olajban megsütöm. A kész húst a burgonyával és a fokhagymával elkevert tejföllel tálalom. A tetejét meg lehet szórni még reszelt sajttal is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/matrai-borzaska/