Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mázas karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj (egészben)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • baracklekvár

Mártáshoz

  • 3 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín
Mázas karaj

Elkészítése

A húst sózom, borsozom és ételízesítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, melybe beleteszem a húst és lefóliázom. 200 fokon 40-50 percig párolom. Amikor puha kiveszem a sütőből és még melegen megkenem a lekvárral. Elkészítem hozzá a mártást.

A répát felkarikázom és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletelt gombát is hozzáadom. Kb 2 percig párolom, majd megszórom liszttel, elkeverem. Vigyázok, hogy a lisztet ne kapja oda, majd felengedem a víz és főzőtejszín keverékével. Hozzáadom a répát és megvárom míg besűrűsödik. A hús mellé tálalom, köretnek rizzsel vagy burgonyával.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mazas-karaj/