Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Medvehagymás sertésvagdalt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka darálva 20 dkg csirkemáj 1 csokor medvehagyma aprítva 1 tk pirosarany 1 gerezd zúzott fokhagyma 2 tojás só, frissen őrölt feketebors 1 tk majoránna 2-3 ek zsemlemorzsa 10 dkg vaj 1-2 ek olívaolaj Körethez: édes és sárga burgonya (2-2 nagyobb darab) kevés főzőtejszín só és szerecsendió Elkészítése: A darált húshoz keverjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2017.05.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéslapocka darálva
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 csokor medvehagyma aprítva
  • 1 tk pirosarany
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt feketebors
  • 1 tk majoránna
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 ek olívaolaj

Körethez:

  • édes és sárga burgonya (2-2 nagyobb darab)
  • kevés főzőtejszín
  • só és szerecsendió


Elkészítése:

A darált húshoz keverjük a tojást, sót és fűszereket, a zsemlemorzsát, medvehagymát, fokhagymát és az egészet jól összegyúrjuk.

Egy őzgerincformát alufóliával bélelünk ki, majd olajjal vékonyan megkenjük.

A vagdaltunkat formázzuk hosszú rúddá és a közepén készítsünk vájatot, amibe ültetjük a megmosott, megszárított és kettévágott csibemájakat.

Tetejét maradék hússal fedjük, jól nyomkodjuk meg, nehogy szétnyíljon.

Morzsával szórjuk meg és tegyük 190 fokos sütőbe 10 percre, majd 160 fokon süssük szép pirosra. A tetejét olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, mert attól lesz még finomabb az íze.

A édesburgonyát héjában megsütjük a sütőben, míg a sárgát meghámozva, kockára vágva megfőzzük sós víben.

A sütőből kivett édesburgonyát meghámozzuk és villával összetörjük, majd sózzuk kicsit és fűszerezzük szerecsendióval, kevés borssal, majd vajat keverünk hozzá és kevés tejszínnel simára keverjük.

A sárga burgonyát leszűrjük, majd vajjal összetörjük és tejszínnel dúsítjuk.

Sózzuk, majd kínáljuk a csirkemájas vagdalt mellé az édesburgonya pürével.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is