Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói rakott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 kiskanál rizs
  • 1 doboz paradicsompüré
  • só
  • bors
  • 1 csipet cukor

Elkészítése

Négy alufólia darabot szabunk, megolajozzuk, majd mindegyikre két szelet kiklopfolt húst fektetünk szorosan egymás mellé. A húst megsózzuk, és karikákra vágott vöröshagymával megszórjuk. Minden szelet húsra egy kiskanál nyers rizst simítunk.

A paradicsompürét vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és sóval, borssal, valamint egy kevés cukorral ízesítjük. Ezzel a keverékkel bevonjuk a húst és a rizst. A fóliát úgy hajtjuk össze, hogy a csomagokban egymás mellett két szelet hús legyen, és a rizs számára is hagyjunk helyet, mivel sütés közben megduzzad.

A fólia széleit szorosan összenyomkodjuk, majd a csomagokat sütőlemezen, előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük. Tálaláskor mindenkinek egy csomagot teszünk a tányérjára, amelyben együtt található a hús és a köret.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mexikoi-rakott-hus-2/