Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertés hús
  • bors
  • só
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál szárított majoránna
  • fokhagyma ízlés szerint
  • olaj vagy zsir
  • 3 fej vöröshagyma
  • 80 g sűrítet paradicsom
  • 80 g finomliszt (kb)
  • 200 g borsó
  • 1 konzerv kukorica
  • reszelt sajt a tálaláshoz

Elkészítése

A felforrósított olajon vagy zsíron megdinszteljuk a meghámozott és feldarabolt hagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst és a hagymával együtt kevergetve pirítjuk, hogy minden oldalán kifehéredjen.

Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint ízesíthetjük még ketchuppel, piros arannyal (szép színt ad az ételnek) és majorannával. Kavargatva főzzük, így kapunk egy fantasztikus gulyás alapot.

Felöntjuk egy kis vízzel és lefedve pároljuk tovább. Közben figyeljük, kevergetjük és szükség szerint adunk még hozzá vizet.

A vége felé hozzáadjuk a borsót és a kukoricát), majd addig főzzük, amíg minden finom puha nem lesz. Ha minden megpuhult, akkor ízlés szerint liszttel sűrítjük és még 10-15 percig főzzük.

Főtt rizzsel és reszelt sajjtal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mexikoi-sertesragu-2/