Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mexikói sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 15 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv kukorica
  • 2 db jalapeno paprika
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • só
  • bors
  • chilipor
  • római kömény
  • oregánó

Elkészítése

A húst, szalonnát, paprikákat és újhagymát csíkokra vágjuk, a vöröshagymát pedig apróra. A szalonnát kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst, majd sózzuk és fűszerezzük. Lepirítjuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.

Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a vörösbabot, paprikákat, újhagymát és kukoricát. Hozzáadjuk a paradicsompürét, átpirítjuk, majd levesszük a tűzről. Ügyeljünk rá, hogy a paprikák roppanósak maradjanak, ne főzzük túl puhára.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/mexikoi-sertesragu/