Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Mézes-gyömbéres oldalas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymákat megpucoljuk. A fokhagymát zúzzuk a vöröset elfelezzük és karikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeljük. Egy nagyobb edényben, aminek van fedője, felmelegítjük az olajat, majd elkezdjük rajta párolni a vöröshagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk tovább. Kb 5-8 perc után adjuk hozzá a mézet és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2021.08.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymákat megpucoljuk. A fokhagymát zúzzuk a vöröset elfelezzük és karikázzuk. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeljük.

Egy nagyobb edényben, aminek van fedője, felmelegítjük az olajat, majd elkezdjük rajta párolni a vöröshagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd együtt pirítjuk tovább.

Kb 5-8 perc után adjuk hozzá a mézet és a borecetet, majd kissé karamellizáljuk meg az egészet. Hogy ne égjen le, öntsünk aá kevés vizet és tegyük bele az edénybe a húsokat. Jó alaposan sózzuk meg, majd öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.

Az edényre tegyük rá a fedőjét, majd alacsony lángon, gyöngyöztetve főzzük fedő alatt puhára a húsokat. Akkor jó, amikor már a hús puha és szinte majdnem leválik a csontról, ez kb 1 óra hossza.

Ezután fedő nélkül, nagy lángon forraljuk el a folyadékot róla. Süssük addig, amíg a mézes szafttól meg nem karamellizálódik az oldalas.

Amíg a hús fő, készítsünk hozzá tetszés szerinti köretet. Mi rozmaringos-kakukkfüves hasselback burgonyát készítettünk hozzá.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is