Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mustáros karaj savanyú káposzta ágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hús

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg csont nélküli karaj (szeletelve)
  • 2 dl víz
  • 4 db babérlevél
  • sajt ízlés szerint
  • kevés zsiradék
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál mustár
  • bors
  • só

Köret

  • 40 dkg krémes túró
  • 5 evőkanál búzadara (szükség esetén tegyünk még hozzá keveset)
  • 2 tojás
  • kapor ízlés szerint

Elkészítése

A húsok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.

Egy tepsit vagy jénait vékonyan kizsírozunk vagy olajozunk. A kinyomkodott káposztát egyenletesen beleterítjük (ha szeretnénk előtte mossuk ki és kissé csavarjuk ki a levét), majd rátesszük a babérleveleket és végül a húsokat. Felöntjük a vízzel.

Alufóliával lefedjük és 1,5 órán keresztül pároljuk 180 fokos sütőben.

Amikor a hús megpuhult, akkor a mézet, mustárt és keveset a hús szaftjából jól elkeverjük és meglocsoljuk vele a húsokat, majd visszatoljuk további 15 percre a sütőbe.

Közben elkészítjük a köretet is. A túrót, tojásokat, sót, kaprot és a búzadarát jól elkeverjük és 1 órára betesszük a hűtőbe. Időnként átkeverjük és ha nagyon folyós a massza, akkor keverünk még bele kevés búzadarát.

Nekem a végére sem lett a massza kézzel forázható és nem is szerettem volna, hogy nagyon dara íze és kemény állaga legyen, így a felforralt, de nem lobogó vízbe fagyis kanállal adagoltam bele. Egyáltalán nem főtt szét! Egy sem!

Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, akkor még 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük.

A kész húsokat a kapros túrógombóccal és kevés tejföllel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mezes-mustaros-karaj-savanyu-kaposzta-agyon/