Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes-mustáros karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéskaraj
  • só
  • olaj (a sütéshez )
  • 3 evőkanál méz
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • liszt (a hagyma forgatásához )
Mézes mustáros karaj kép

Elkészítése

A karajt vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy ne legyen túl vékony. Mindkét oldalát besózzuk. Ezután egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük a szeleteket.

Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej nagyon finomra vágott vöröshagymát. A hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt, és még egy kicsit pirítjuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, és az egészet összeforraljuk.

Amikor a mártás elkészült, visszahelyezzük a húst, és forrástól számítva 4-5 percig főzzük, hogy a hús teljesen átvegye az ízeket.

A maradék hagymát vékony karikákra vágjuk, alaposan belisztezzük, és forró olajban aranybarnára sütjük. Miután elkészült, szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mártással, és a tetejére vagy mellé halmozzuk a ropogósra sült hagymakarikákat. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy sült burgonyával, ahogy tetszik.

Sztori

Ez a recept a receptfüzetem legelső oldalán szerepel, és mindig nagy sikert arat, akár vendégeknek, akár családi ebédre készítem. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és tökéletes vendégváró étel. Mindenkinek ajánlom!

https://receptneked.wps.hu/sertes/mezes-mustaros-karaj/