A karajt vékony szeletekre vágjuk, majd óvatosan kiklopfoljuk, hogy ne legyen túl vékony. Mindkét oldalát besózzuk. Ezután egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát elősütjük, majd félretesszük a szeleteket.
Egy lábasban karamellizáljuk a mézet, majd hozzáadunk egy fej nagyon finomra vágott vöröshagymát. A hagymát lepirítjuk, majd hozzáadjuk a mustárt, és még egy kicsit pirítjuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, és az egészet összeforraljuk.
Amikor a mártás elkészült, visszahelyezzük a húst, és forrástól számítva 4-5 percig főzzük, hogy a hús teljesen átvegye az ízeket.
A maradék hagymát vékony karikákra vágjuk, alaposan belisztezzük, és forró olajban aranybarnára sütjük. Miután elkészült, szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
A mustáros hússzeleteket tányérra rendezzük, meglocsoljuk a mártással, és a tetejére vagy mellé halmozzuk a ropogósra sült hagymakarikákat. Tálalhatjuk burgonyapürével vagy sült burgonyával, ahogy tetszik.
Sztori
Ez a recept a receptfüzetem legelső oldalán szerepel, és mindig nagy sikert arat, akár vendégeknek, akár családi ebédre készítem. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és tökéletes vendégváró étel. Mindenkinek ajánlom!