Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja (1,5 cm vastag)
A páchoz:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál piros paprika
- ízlés szerint só
A körethez:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit összekeverjük.
A hús szeleteket nem klopfoljuk, enyhén sózzuk, majd borsozzuk.
Mindegyik hús szeletet a páccal bekenjük, egymásra helyezzük és egy éjszakára a hűtőben tároljuk.
Másnap egy tepsit étolajjal kikenjük, a hús szeleteket lerakjuk.
A tálban maradt páclét is ráöntjük, majd alufóliával befedjük.
Mehet a 220 fokra melegített sütőbe.
Kb. 1 óra 15 percig sütjük, közben néha kivesszük és meglocsoljuk a levével és megfordítjuk.
Amikor elkészült, levesszük az alufóliát és még 10 percig sütjük.
A krumplipüré elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, majd szeletekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Még melegen összetörjük, vajjal és tejjel pürésítjük, majd meglocsoljuk a tepsiben maradt szafttal.


