Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pecsenyék

Sertés receptek

Zöldséges, gyümölcsös húsok

Mézes-mustáros tarja vele sült körettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Páchoz: 4 gerezd fokhagyma 1 ek mustár 1 ek méz 1 kk fehér bors 1 dl olaj 16 szelet tarja 1 dl fehérbor Körethez: 1,5 kg burgonya 2 lila hagyma 6 nagyobb gomba 3 paradicsom 1 kalifornia paprika frissen őrölt bors rozmaring (morzsolt) só Elkészítése: A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
LigetiK
Beküldte: 2016.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

Páchoz:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz
  • 1 kk fehér bors
  • 1 dl olaj
  • 16 szelet tarja
  • 1 dl fehérbor

Körethez:

  • 1,5 kg burgonya
  • 2 lila hagyma
  • 6 nagyobb gomba
  • 3 paradicsom
  • 1 kalifornia paprika
  • frissen őrölt bors
  • rozmaring (morzsolt)


Elkészítése:

A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát.

A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.

A zúzott fokhagymát a mustárral, a mézzel, a fehér borssal és az olajjal jól kikeverjük. Egy zárható fedelű tálba leteszünk egy réteg húst, és jól megkenjük a páccal. Rátesszük a következő réteget, ezt is megkenjük, végül a legfelső rétegre ráöntjük a maradék pácot, és jól lezárva hűtőbe tesszük.

Egy nagy méretű tepsit kiolajozunk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tepsibe helyezzük. Sóval, kevés rozmaringgal és frissen őrölt borssal megszórjuk.

A lila hagymát felkarikázzuk, és a krumplira halmozzuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a paprikát felcsíkozzuk, és ezeket is a tepsibe rakjuk, megsózzuk.

A zöldségeket befedjük a bepácolt húsokkal. Ráöntjük az edényben maradt fűszeres olajat is. Sózzuk, aláöntjük a bort, és alufóliával befedjük.

200 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük. Ekkor eltávolítjuk róla a fóliát és még 15 percet pirítjuk. (Ekkor már használhatunk grill fokozatot.)

A húsokat leemeljük a zöldségekről, és melegen tartjuk. További 15 percet pirítjuk még a zöldségeket, majd tálalunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is