Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézzel-sörrel pácolt sertéstarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tarjához

  • 1 kg tarja (1 cm-es szeletekre vágva)
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál paradicsompüré vagy ketchup
  • 2 dl sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2 csipet bors
  • 3 evőkanál olaj

Burgonyához

  • 1 fej káposzta
  • 4 db méretű burgonya
  • só
  • bors
  • cukor és fűszerkömény
  • olaj
  • kevés almaecet vagy citromlé

Káposztasalátához

  • 3 db káposztalevél
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • kevés citromlé
  • olaj

Elkészítése

A sütés előtti nap bepácoljuk a tarjaszeleteket. Ehhez összeállítjuk a páclevet, amelyhez összekeverjük a mustárt, a paradicsompürét, a sört, a fokhagymát reszelve, valamint a mézet, a borsot és öntünk bele még olajat.

Ezután szorosan letakarjuk folpackkal, majd egy éjszakát pácolódni hagyjuk a hűtőben a húsokat.

Másnap felforrósítunk egy serpenyőt, öntünk bele egy kis olajat és belehelyezzük a tarjaszeleteket. Sütés közben mindkét oldalát megszórjuk pici sóval és borssal. Mikor szép színt kapott kész is vagyunk vele.

A köret elkészítéséhez a káposztát felkockázzuk körülbelül 1 cm-es darabokra, majd egy magas falú serpenyőben olajon megindítjuk. Megsózzuk és addig pároljuk míg össze nem esik. Közben vékonyan felszeleteljük a burgonyát, majd miután összeesetett a káposzta bele is helyezzük a serpenyőbe.

Sózzuk, borsozzuk, valamint hogy szép színt kapjon egy kis cukrot is teszünk rá fűszerkömény kíséretében. Visszavesszük a tüzet és addig pirítjuk, míg a burgonya meg nem puhul. Ez körülbelül 40-50 perc. A végén egy löttyintésnyi almaecetet, vagy citromlevet locsolhatunk rá.

Utolsó köretelemként pár levél káposztát vékonyra felcsíkozunk és egy tálba téve megsózzuk és megcukrozzuk, hogy a nedvesség eltávozzon belőle.

Miután kicsit állni hagytuk meglocsoljuk citromlével és egy kis olajjal.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mezzel-sorrel-pacolt-sertestarja/