Elkészítése
A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak. A szeleteket megsózzuk és megborsozzuk. A tojásokat egy tálban fél mokkáskanál sóval ízesítjük, majd villával enyhén felverjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, és ha szükséges, egy kevés cukorral ízesítjük, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. A szószt fedő alatt még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.
Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azonnal a forró paradicsomos szószba forgatjuk, hogy alaposan átvegye az ízeket.
A bepanírozott hússzeleteket forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.
Tálaláskor minden tányérra szedünk a paradicsomos tésztából, megszórjuk reszelt sajttal, és a tetejére helyezzük a frissen sült hússzeleteket.
Jó étvágyat kívánunk!
