Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Milánói sertésborda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet sertésborda (karaj)
  • 40 dkg tészta
  • 30 dkg sonka (apróra vágva, vagy darálva )
  • 3-4 fej gomba (szeletelve )
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl paradicsompüré
  • étolaj
  • só
  • bors
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 1 mokkáskanál kakukkfű

A tálaláshoz

  • reszelt sajt

Panírozáshoz

  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás

Elkészítése

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak. A szeleteket megsózzuk és megborsozzuk. A tojásokat egy tálban fél mokkáskanál sóval ízesítjük, majd villával enyhén felverjük. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, és ha szükséges, egy kevés cukorral ízesítjük, hogy ellensúlyozzuk a paradicsom savanyúságát. A szószt fedő alatt még 10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek.

Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük, és azonnal a forró paradicsomos szószba forgatjuk, hogy alaposan átvegye az ízeket.

A bepanírozott hússzeleteket forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük.

Tálaláskor minden tányérra szedünk a paradicsomos tésztából, megszórjuk reszelt sajttal, és a tetejére helyezzük a frissen sült hússzeleteket.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/milanoi-sertesborda/