Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mindenféle finomsággal töltött vagdalt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál só
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg feta
  • 15 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg bacon
  • 2 evőkanál zsiradék

Elkészítése

A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát az aprított petrezselymet és összedolgozzuk.

Egy alufóliára sorban rátesszük a bacon szeleteket és a húsos masszát elosztjuk rajta úgy, hogy egyenletes, kb 2 cm vastag téglalap forma legyen.

A sonka, majd a sajtszeleteket hosszában végigrakjuk a hús közepén, végül az aszalt szilva szemekkel zárjuk a sort. A alufólia segítségével jobbról-balról behajtjuk a 2 hosszanti szélét, a bacon végeit rásimítjuk és egy zsiradékkal kikent tepsibe helyezzük, hogy a bacon hajtások alulra kerüljenek.

Alufóliával lefedjük a tepsit és 200 fokra előmelegített sütőben kb 2 órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 190 fokon további 18-20 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét. Miután elkészült pihentetjük 10 percet, tálcára átrakjuk és tálalható.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/mindenfele-finomsaggal-toltott-vagdalt/