Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros, borsos sertésszelet sült hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • só
  • étolaj
  • liszt


Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.

A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, egy kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.

Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós.

Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk. Főtt-sült burgonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-borsos-sertesszelet-sult-hagymaval/