Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csülök

Sertés receptek

Mustáros csülök

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Mustáros csülök egy igazi klasszikus, amely laktató és ízletes fogásként kerülhet az asztalra. A csülök mustáros kérge, a zöldségágy és a lassú sütés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a hús omlós és szaftos legyen. Köretként rizs vagy friss saláta is jól illik hozzá, így mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A csülköt alaposan megmossuk, majd konyhai papírral megszárítjuk. Nagy szemű sóval minden oldalát bedörzsöljük. Az újhagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk (vagy akár egészben is hagyhatjuk).

Egy tepsit kevés zsiradékkal kikenünk, majd belehelyezzük a zöldségeket és a rozmaringágakat. A zöldségágy tetejére fektetjük a csülköt, és minden oldalát alaposan bekenjük dijoni mustárral. Önthetünk alá kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

Előmelegített sütőben kezdjük sütni: először magas hőfokon 15 percig, majd közepes hőfokon folytatjuk körülbelül 1,5 órán át. A sütést mindig lefedve végezzük, hogy a hús szaftos maradjon. Az utolsó 10 percben a fóliát levesszük, és a húst pirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Tálalhatjuk rizzsel vagy friss retek–uborka salátával.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, készíthetünk öntetet tökmagolajból, mustárból, juharszirupból, sóból és borsból. Ezzel a sült hús tetejét meglocsolva új ízvilágot adhatunk a fogásnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is