Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csülök (csontozva)
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • durva szemű só
  • 1 csomag újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • kevés zsír
  • víz

Elkészítése

A csülköt alaposan megmossuk, majd konyhai papírral megszárítjuk. Nagy szemű sóval minden oldalát bedörzsöljük. Az újhagymát, a fokhagymát és a répát megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk (vagy akár egészben is hagyhatjuk).

Egy tepsit kevés zsiradékkal kikenünk, majd belehelyezzük a zöldségeket és a rozmaringágakat. A zöldségágy tetejére fektetjük a csülköt, és minden oldalát alaposan bekenjük dijoni mustárral. Önthetünk alá kevés vizet, hogy ne száradjon ki.

Előmelegített sütőben kezdjük sütni: először magas hőfokon 15 percig, majd közepes hőfokon folytatjuk körülbelül 1,5 órán át. A sütést mindig lefedve végezzük, hogy a hús szaftos maradjon. Az utolsó 10 percben a fóliát levesszük, és a húst pirítjuk, hogy szép színt kapjon.

Tálalhatjuk rizzsel vagy friss retek–uborka salátával.

Tipp

Ha különlegesebb ízt szeretnénk, készíthetünk öntetet tökmagolajból, mustárból, juharszirupból, sóból és borsból. Ezzel a sült hús tetejét meglocsolva új ízvilágot adhatunk a fogásnak.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-csulok/