Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros, gombás tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 dkg gomba
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • majoránna


Elkészítése:

A hagymát apró kockákra vágjuk, megpároljuk, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. Fehéredésig sütjük, sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.

Felengedjük a vörösborral és lefedve kis lángon majdnem puhára pároljuk. Ha szükséges kis vizet öntünk alá. Hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát, a hússal együtt megpuhítjuk.

Végül a tejfölt, a mustárt és a lisztet simára keverjük és besűrítjük vele a tokányt és összeforraljuk.

Főtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-gombas-tokany/