Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros hentestokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 db csemegeuborka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 nagy pohár tejföl

Körethez

  • 80 dkg burgonya
  • só
  • bors
  • 3 dkg vaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítése

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, sózzuk és borsozzuk, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, aprított petrezselyemzöldet, majd amikor megfőtt behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

Közben a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lila hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-hentestokany/