Elkészítése
A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, de nem kell nagyon vékonyra. A mustárt, az őrölt borsot és a zúzott fokhagymát összekeverjük annyi olajjal, hogy kenhető, de ne túl híg pácot kapjunk. A hússzeleteket ezzel a páccal alaposan bekenjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni.
Egy hőálló sütőtálat előkészítünk, és belerakjuk a bepácolt hússzeleteket. A lila hagymát felkarikázzuk, és a hús tetejére szórjuk. Ezután aláöntjük a fehér bort. A sütőtálat alufóliával lefedjük, és közepes hőfokú (180 °C körüli) sütőben sütjük kb. 30 percig.
A fél óra letelte után levesszük a fóliát, és további sütéssel hagyjuk, hogy a szaft besűrűsödjön, a hagyma karamellizálódjon, és a karaj kissé megpiruljon.
Tipp
Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a páchoz adhatunk kevés csípős mustárt is. Tálaláskor szórhatunk friss petrezselymet a tetejére, és kínálhatjuk burgonyapürével vagy friss kenyérrel, hogy a szaftot is ki lehessen mártogatni.
