Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mustáros karaj egyszerűen elkészíthető, mégis különleges ízű fogás. A hús szaftos marad a pácolástól és a boros szafttól, a hagyma pedig finom édeskés ízt ad neki. Kiváló választás hétvégi ebédnek vagy akár vendégváró fogásnak is. Köretként krumplipüré, párolt rizs vagy friss saláta is jól illik hozzá.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.11.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, de nem kell nagyon vékonyra. A mustárt, az őrölt borsot és a zúzott fokhagymát összekeverjük annyi olajjal, hogy kenhető, de ne túl híg pácot kapjunk. A hússzeleteket ezzel a páccal alaposan bekenjük, majd lefedve a hűtőbe tesszük 1-2 órára pihenni.

Egy hőálló sütőtálat előkészítünk, és belerakjuk a bepácolt hússzeleteket. A lila hagymát felkarikázzuk, és a hús tetejére szórjuk. Ezután aláöntjük a fehér bort. A sütőtálat alufóliával lefedjük, és közepes hőfokú (180 °C körüli) sütőben sütjük kb. 30 percig.

A fél óra letelte után levesszük a fóliát, és további sütéssel hagyjuk, hogy a szaft besűrűsödjön, a hagyma karamellizálódjon, és a karaj kissé megpiruljon.

Tipp

Ha pikánsabb ízt szeretnénk, a páchoz adhatunk kevés csípős mustárt is. Tálaláskor szórhatunk friss petrezselymet a tetejére, és kínálhatjuk burgonyapürével vagy friss kenyérrel, hogy a szaftot is ki lehessen mártogatni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is