Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet tarja
  • 6 evőkanál mustár
  • só
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj (a sütéshez )
  • 1 evőkanál finomliszt

Elkészítése

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és mustárral alaposan bekenjük. A húsokat legalább 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Amíg a hús pihen, a hagymát vékony karikákra szeleteljük, majd lisztbe forgatjuk. Forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük, ügyelve, hogy ne égjen meg. A kisült hagymakarikákat papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Az állás után a húsokat forró olajban aranybarnára sütjük, de figyelünk arra, hogy ne száradjanak ki.

A kész tarját ropogós hagymakarikákkal és burgonyapürével tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-szelet/