Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros tarja sült hagymával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 nagyobb szelet tarja
  • 5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • steak fűszerkeverék
  • bors
  • só
  • étolaj
  • liszt
Mustáros tarja sült hagymával

Elkészítése

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, a hártyáknál, inaknál bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a steak fűszerrel. Mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük.

Ha tehetjük a pácolást végezzük el előző nap úgy még ízletesebb és puhább lesz a hús. A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük. A húst grillen vagy serpenyőben szép pirosra sütjük.

A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük. Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba gyorsabban sül, nem ázik el és így marad ropogós. Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-tarja-sult-hagymaval/