Elkészítése
Sült:
A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk.
A húst 4 nagyobb szeletre vágjuk és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hagyjuk állni jó fél órát (több ideig is lehet).
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütjük, végül papírtörlőre szedjük.
Egy nagy edénybe átöntjük a megmaradt olajat és erre tesszük rá a hagymákat. Kevergetjük amíg arany színű nem lesz, ekkor beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntjük, ami jól ellepi. Borssal és ételízesítővel fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk a vizet alatta.
Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedjük és a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük. Ezután visszatesszük a húsokat és az egészet összeforraljuk.
Szalvétagombóc:
A zsemléket kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.
A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.
A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, közben sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymát a zsemlekockákkal. Alaposan összekeverjük a masszát.
A zsemlés masszát 1 rúddá vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára tesszük. Feltekerjük és 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.
A fóliát levéve addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a teteje. Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

