Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Mustáros tarjasült szalvétagombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Sült: A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk. A húst 4 nagyobb szeletre vágjuk és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hagyjuk állni jó fél órát (több ideig is lehet). Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütjük, végül papírtörlőre szedjük. Egy nagy edénybe átöntjük a megmaradt olajat és erre tesszük rá a hagymákat. Kevergetjük […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.01.29.

Sülthöz:

Elősütéshez:

Szalvétagombóchoz:

Elkészítése

Sült:

A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A húst 4 nagyobb szeletre vágjuk és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hagyjuk állni jó fél órát (több ideig is lehet).

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütjük, végül papírtörlőre szedjük.

Egy nagy edénybe átöntjük a megmaradt olajat és erre tesszük rá a hagymákat. Kevergetjük amíg arany színű nem lesz, ekkor beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntjük, ami jól ellepi. Borssal és ételízesítővel fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk a vizet alatta.

Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedjük és a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük. Ezután visszatesszük a húsokat és az egészet összeforraljuk.

Szalvétagombóc:

A zsemléket kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, közben sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymát a zsemlekockákkal. Alaposan összekeverjük a masszát.

A zsemlés masszát 1 rúddá vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára tesszük. Feltekerjük és 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.

A fóliát levéve addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a teteje. Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is